söndag 4 april 2010

Förutsättningarna



Vår tomt består av två delar, en gräsplätt som är inhägnad och en gräsplätt som inte är det. Anledningen till att det är så är att tomten blev större när de styckade, men de tidigare ägarna brydde sig aldrig om att flytta staketet.

Tomten ligger i söderläge, så det är sol större delen av dagen. Vi bestämde redan när vi flyttade in i höstas att en del av trädgården skulle bli köksträdgård. Efter en stunds funderande kom vi fram till att det kunde vara bra att ha köksträdgården separat, så vi kommer sätta staket runt den yttre delen, men låta staketet runt den inre vara kvar, så att köksträdgården blir som en separat del. Förhoppningsvis kommer det göra att barnen tänker sig för innan de rusar ut bland odlingsbäddarna.

Fotografen till bilden ovan står precis på tomtgränsen, så man får inte riktigt en rättvis bild av proportionerna, men delen utanför staketet är ungefär 6,5 x 5 meter (innanför staketet är uppskattningsvis 10 x 5 meter). Bilden är från i höstas, därav löven på träden. Under vintern har snön legat tjock över hela tomten, så vi har knappt varit där alls, men nu har snön smält, så nu är det dags att börja gräva.

1 kommentar:

  1. först när jag såg bilden trodde jag att det var den lilla plätten innanför som skulle bli köksträdgården och tänkte nog ojojoj… ;) men med staket runt blir det ju perfekt - både lekyta och odlingsyta. lägger till dig i min lilla blogglista så jag kan hålla koll på hur det går för er.
    /sarahlc från SB

    SvaraRadera