måndag 13 juni 2011

Sockerärtorna blommar och squash på gång

Radhusträdgården har varit lite försummad senaste veckan när jag jobbat på odlinglotten. Så idag fanns det gott om uppgifter att ta tag i. Sockerärtorna hade vuxit sig höga och behövde en lina till att klättra på. Jag passade också på att gödselvattna pumporna och krukorna med nässelvatten.
Första sockerärtsblomman har slagit ut.
spenaten höll på att gå i blom, så jag skördade den och ersatte den med mina förodlade Komatsuna-plantor. Samtidigt passade jag på att sätta ut två nya grönkålsplantor där fröna inte grott. Hoppas de tar sig fint.
Potatisen i hinkarna tar sig i alla fall fint. Idag fick jag fylla på mer jord igen.
Den första honblomman på squashen blev inte befruktad utan håller på att skrumpna ihop, men som ni ser är det en annan på gång. Den kommer nog vara klar för skörd nästa vecka, om jag inte ska spara den som frösquash. Får fundera lite på saken.
En av squashplantorna har fått bladlöss, så den har fått en dusch med såpavatten idag.
Majrovorna växer på trots angrepp av jordloppa. Jag har dem under fiberduk, men jordlopporna hittade dem uppenbarligen ändå. Hoppas på goda rötter om en dryg månad.
Huvudskottet på den gula hallonen är helt död, men sidoskottet verkar ta sig fint. Hoppas på hallon nästa år.
Den sista bilden är inte särskilt vacker, men den visar nåt intressant. Det är nämligen strandkålen som börjat gro. Det fungerade uppenbarligen att låta den leka vinter. Spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar