fredag 22 april 2011

Fler frön i jorden och en ny bärbuske

Idag har jag sått spenat (Nores) och grönkål (Dwarf Green Curled). Dessutom har jag förberett bondbönor (Södergården) som ska i jorden imorgon. En ny bärbuske är på plats i rabatten, grönt krusbär utan taggar. Granngården hade inte hallon av den sort jag köpte förra året, så jag ska titta på Plantagen också.

Nu bär vi ut plantor i växthuset på morgonen (om det är plusgrader) och in dem igen på kvällen. Det kommer nog fortsätta i några veckor till, för fortfarande är det nattfrost ungefär varannan natt.

Pumporna har kommit upp och jag har redan skolat om hälften. Efter helgen ska jag skola om de sista, men först måste jag få tag på fler krukor.
Både den vanliga basilikan (på bilden) och kanelbasilikan har blivit glada av att få stå i växthuset. Ljuset gör att de blir mer kompakta och inte ränner iväg. Men de tål ingen frost alls, så jag är noga med att ta in dem innan det blir kallt på kvällarna.

Här är mina största tomatplantor. De fyra plantorna av Topless som jag skolade om i en stor kruka direkt har tagit sig jättefint. De har än så länge bara fått atå inne, men efter helgen kommer de också få spendera dagarna i växthuset, så att de blir lite rakare och inte behöver sträcka sig efter ljuset.

Chilin är fortfarande väldigt liten och klen. Dagarna i växthuset ger dem förhoppningsvis ljuset de behöver i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar